Вітаю Вас на своєму блозі. Буду радий Вам допомогти. Будь у русі, не зупиняйся, твори, пізнавай, подорожуй!Geography is too important to be left to geographers

пʼятниця, 17 липня 2020 р.

C/2020 F, або Neowise


C/2020 F, або Neowise – комета з ретроградною і майже параболічною орбітою, яка протягом останнього тижня справила цілковитий фурор, прикувавши до себе величезну кількість поглядів зі всього світу.
Незважаючи на свій давній вік,  вона була відкрита лише цього року за допомогою телескопа Neowise (27 березня). У цей момент видима зоряна  величина комети дорівнювала  17.5m, 10 червня уже становила 7m,а 22 червня, коли це небесне тіло увійшло в поле огляду коронографа LASCO C3, яскравість зросла до 3m. 1 липня вона дійшла до позначки в +1 і на далі може досягти 0.
Найближче до Землі комета  буде 23 липня (103 млн км, 0.69 а.о.).
Найкраще її можна буде побачити через півтори години після заходу Сонця в північно-західній частині небозводу, проте і зараз ви можете спостерігати за цим унікальним явищем (дійсно унікальним, адже до Землі ця комета наблизиться десь за 6800 років), просто уважно поглянувши на нічне зоряне небо.
P.s. Ще однією її  особливістю є наявність 2-го хвоста з газу.
Інформацію підготував учень 9-го класу – Васалатій Антон 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації

© Всі права захищені 2023
Офіційний блог вчителя географії - Пічкура Б.А.