Вітаю Вас на своєму блозі. Буду радий Вам допомогти. Будь у русі, не зупиняйся, твори, пізнавай, подорожуй!Geography is too important to be left to geographers

субота, 25 липня 2020 р.

Найвища статуя у Європі знаходиться у Карпатах

Найбільший монумент в Європі, висічений з монолітної скелі, розташований на кордоні Румунії та Сербії. Скульптура царю дакійців Децебалу, славився частими набігами на Римську імперію, зводилася протягом десяти років; роботи були завершені в 2004 році. Над статуєю заввишки 40 метрів і шириною 25 метрів працювали дванадцять скульпторів-альпіністів. Місце вибрано не випадково: саме тут, у вузькому каньйоні Дунаю, римський імператор Траян у 105 році здобув остаточну перемогу над військом Дакії, навівши міст через річку. Децебал, який не побажав здаватися в полон, наклав на себе руки, пронизав себе мечем.
Для створення композиції було використано більше тонни динаміту. Скала, яка послужила основою монументального бюста дакийского царя, підноситься над величним каньйоном Джердап (на румунському - Porţile de Fier). Статуя Децебалу, вартість створення якої склала понад мільйон доларів, була зведена на замовлення румунського бізнесмена і історика Йосипа Костянтина Дрегана.

Поради
Побачити монументальну скульптуру царя даків Децебалу можна з берега, але кращий варіант - прогулянка на катері по каньйону Джердап. Такі поїздки по Дунаю стартують з Оршова; екскурсії доступні з травня по жовтень.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації

© Всі права захищені 2023
Офіційний блог вчителя географії - Пічкура Б.А.