Вітаю Вас на своєму блозі. Буду радий Вам допомогти. Будь у русі, не зупиняйся, твори, пізнавай, подорожуй!Geography is too important to be left to geographers

понеділок, 8 червня 2020 р.

Драконові гори

      Драконові гори - це брильні гори на півдні Африки. Розташовуються в ПАР, Лесото і Свазіленді. Найвищою вершиною гір є – Тхабана Нтленьяна. Висота вершини- 3482 м. Гори складені переважно пісковиками і перекритими базальтами.  Тропічні ліса вкривають вологі східні схили висотою до 1200м. Сухі західні — саванною рослинністю і заростями чагарників. Вище - гірські луки, кам'яні розсипи. Масивні гори з крутими схилами і слабкою розчленованістю, утворилися в результаті підняття земної кори і скидання базальту. Назва гір походить від-наявності над горами димки, схожою з полум'ям дракона. Найпоширенішою є версія про те, що назва голландська, і дали його бури. Гора Драконів занесена в список Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Заповідники, заказники, національні парки займають істотну частину гірського ланцюга. У горах є стародавні озера, красиві водоспади, різноманітний рельєф. Відвідуючи скелі в Укхахламба парку, можна побачити живопис людей народу сан, що жили в кам'яному столітті. Таких місць з малюнками в Драконових горах близько 600. 
«Дах Африки»- високогірний район Африки, через який проходить Сані Пасс. Сан Пасс-перевал у Драконових горах.  Є посеред одинієї із важких доріг. Є 2 національних парки на території гір. Це- Голден-Гейт-Хайлендс та Роял-Натал. Національний парк Роял-Натал розташований на унікальному  ландшафті гір Драконів. Неймовірно красивою є південна межа парку - гірський масив Амфітеатр, що отримав назву із-за своєї плоскої вершини.

     
Джерела: http://poradu.pp.ua/nauka/35133-drakonov-gori-pvdenna-afrika-de-znahoditsya-gora-drakonv.html

Інформацію підготувала учениця 9-го класу- Мотуз Ірина

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації

© Всі права захищені 2023
Офіційний блог вчителя географії - Пічкура Б.А.