Вітаю Вас на своєму блозі. Буду радий Вам допомогти. Будь у русі, не зупиняйся, твори, пізнавай, подорожуй!Geography is too important to be left to geographers

субота, 20 червня 2020 р.

Літнє сонцестояння 2020 (Північна півкуля). 00:43

У році є два сонцестояння: зимове та літнє. У північній півкулі зимове сонцестояння припадає на 21 або 22 грудня, і тоді люди переживають найкоротший день і найдовшу ніч. Літнє сонцестояння наступає 20 або 21 червня. Це найдовший день у році, а за ним слідує найкоротша ніч.Літнє сонцестояння настає тоді, коли нахил осі обертання Землі в напрямку Сонця досягає найменшого значення, а сонце навпаки – досягає максимально високої для спостерігача позиції.У цей день настає астрономічне літо. Однак, насправді планета уже розвертається до зими, бо світлові дні поступово будуть коротшати, а ночі ставатимуть довшими.
За язичницькими віруваннями, Сонце – найголовніше божество, яке під час сонцестояння було на піку своєї магічної та природної сили. Язичники вірили, якщо відзначити цей день літа за всіма обрядами, Сонце обдарує їх довгим життям, міцним здоров’ям, енергією та молодістю.У день літнього сонцестояння святкували також народження бога Купала. Купало або ж Купайло – язичницький бог земних радощів та шлюбу. Він також був богом молодості, плодючості та краси і вважався літнім сонцем. Святкуючи народження літнього сонця, язичники визнавали його перемогу над весняним сонцем – Ярилом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації

© Всі права захищені 2023
Офіційний блог вчителя географії - Пічкура Б.А.