Вітаю Вас на своєму блозі. Буду радий Вам допомогти. Будь у русі, не зупиняйся, твори, пізнавай, подорожуй!Geography is too important to be left to geographers

четвер, 28 травня 2020 р.

Найрідкісніші рослини світу (Топ-5)

1. Соняшник Helianthus Schweinitzii - це багаторічна польова рослина, яка є ендемікою провінції Північна Кароліна та Південна Кароліна.  Його загальна назва - соняшник Швайніц. Є членом сімейства соняшникових. Це один з найрідкісніших видів соняшнику в США. Відомо лише близько 90 відомих популяцій, багато з яких містять менше 40 рослин у кожній. Ботаніки Джон Торрі та Аса Грей вперше згадували вид у 1842 році. Названий він від Льюїса Девіда фон Швейніца , священнослужителя Салема, північної Кароліни та ботаніка, який відкрив вид. Соняшник Швейніца виростає від 1 до 4 метрів у висоту. Стебла його фіолетові і зазвичай одиночні, розгалужуючись лише біля середини стебла або вище. Його листя товсті і жорсткі, схильні до кінця звисати. Соняшник Швейніца поширюється шляхом розсіювання насіння без періоду спокою. Одне рослина, як правило, дає 3-6 жовтих квіток. Рослину внесли до зникаючих видів 7 травня 1991 року.

2. Кліантус - рід квіткових рослин родини бобових. Рід включає два види: Clianthus puniceus і Clianthus maximus. Обидва види зустрічаються досить рідко, відносяться до ендеміків Нової Зеландії. як виявилося ця рослина не погано пристосовується до нових умов, завдяки чому часто починалася бути використана як декоративного в оранжереях і садах. На батьківщині в Новій Зеландії кліантус відомий як Kakabeak через схожість з дзьобом однойменного папуги. Сама рослина являє собою кучеряву ліану довжиною від 1 до 3 метрів, з красивими довгими листям і великими червоними квітками, які з'являються в кінці весни. Запилювали квітку комахи нектарниці, які давно вимерли.


3.  Дикий люпин-рід рослин з сімейства Бобові . Представлений однорічними і багаторічними трав'янистими рослинами. Люпин почали обробляти 4000 років тому. Найпершим в культуру був введений люпин білий , який використовувався в Стародавній Греції.
 З латинської слово «lupus» означає вовк, що свідчить про незвичайну здатність рослини виживати в будь-яких умовах. Квітка походить з Північної Америки та узбережжя Середземного моря, в дикій природі росте в Греції, Франції, Італії, Тунісі, Алжирі.


4.Примарна орхідея - є багаторічним епіфітом із сімейства орхідей . Вид є вихідцем з Флориди та Куби. Інші поширені назви включають «пальмовий полінь» та «орхідею білої жаби». Специфічний епітет  походить від його відкривача, бельгійського колекціонера рослин Жана Жуля Лінден, який вперше побачив цю орхідею на Кубі в 1844 році. Рослина складається в основному з мережі фотосинтетичних коренів на стовбурі дерева. Місцем його проживання є вологий, заболочений ліс на південно-західній частині Флориди та на Карибських островах, таких як Куба.



5. Раффлезія- інша назва цієї рослини - трупна лілія. Росте ця рідкісна квітка в тропічних джунглях Індонезії. Мало того, що раффлезія зустрічається досить рідко, її розмір ще один з найбільших у світі. Діаметр квітки може досягати 1 метра. У Рафлезії немає ні коріння, ні листя, ні стебла. Це рослина паразит потребує тканиних господареві. А відрізняється унікальна квітка від всіх, запахом чогось гнилого. Так раффлезія приваблює до себе комах, щоб вони її опиляли. А живе квітка недовго - всього тиждень. Після цього вона в'яне, перетворюючись в гору чорної маси.

Інформацію підготувала учениця 8-го класу- Мотуз Ірина

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації

© Всі права захищені 2023
Офіційний блог вчителя географії - Пічкура Б.А.