Вітаю Вас на своєму блозі. Буду радий Вам допомогти. Будь у русі, не зупиняйся, твори, пізнавай, подорожуй!Geography is too important to be left to geographers

понеділок, 25 травня 2020 р.

Фільми про географію та подорожі (ТОП-5)

1.Планета Земля-документальний серіал виробництва телеканалу BBC. Станом на 2006 рік був найдорожчим документальним фільмом. На його створення було витрачено 16 мільйонів фунтів стерлінгів. Також є першим документальним фільмом, знятим у HD якості. Співавторами і співпродюсерами виступили канал Discovery і NHK в об'єднанні з ВBC. Зйомки серіалу зайняли чотири роки. «Планета Земля» вперше вийшла на екрани в Великобританії на каналі BBC One у березні 2006 року, а в США через рік на каналі Discovery. До червня 2007 фільм був показаний в 130 країнах по всьому світу. Оригінальна версія BBC була озвучена голосом Девіда Аттенборо. На каналі Discovery фільм був озвучений голосом Сігурні Уівер.


2.Дом- документальний фільм 2009 року, результат спільної творчості всесвітньо відомого фотографа дикої природи Яна Артюса-Бертрана і режисера Люка Бессона. Фільм майже повністю складається з видів різних місць Землі з висоти пташиного польоту. Голос за кадром розповідає про екологічну катастрофу, яка загрожує планеті, на прикладі катастроф, що розгортаються тепер. Практично весь фільм знімався з вертольота на камеру високого дозволу Cineflex. За 18 місяців знімальна група побувала в 53 країнах світу. При цьому в деяких країнах, наприклад, в Китаї і Саудівської Аравії, режисерові було відмовлено в проведенні повітряної зйомки. В Індії половина відзнятих матеріалів була конфіскована, а в Аргентині Артюс-Бертрана і його помічникам довелося провести тиждень у в'язниці. Прем'єра фільму відбулася 5 червня 2009 року.Картина одночасно транслювалася на найбільших майданчиках 87 країн світу в форматі відкритого безкоштовного показу.



3.Один тиждень-  пригодницька драма режисера Майкла МакГоуен, що вийшла в 2008 році. Бен Тайлер - середньостатистичний канадець, вчитель англійської мови в школі. Бену був діагностований рак у важкій прогресуючій формі. Лікарі настійно рекомендують починати лікування негайно, оскільки захворювання знаходиться в останній, четвертій стадії. Невеликий шанс на одужання відкидається. Волею випадку Бен стикається з літнім мотоциклістом, купує у нього його Нортон 73-го року і вирішує відправиться в свою останню подорож. Наречена Бена поділяє багато його хобі, але до мотоциклів відноситься як до «найбільшому чоловічому божевілля». В кінцевому рахунку Бен виїжджає з Торонто сам. У певний момент він вирішує повернутися додому, але зустрічає двох хлопців на велосипедах, які на спір вирушили перетнути всю країну, щоб виграти два ящика пива. Подумавши, що його подорож набагато більш цікаве, ніж суперечка цих велосипедистів, Бен вирішує їхати далі. Подорож триває набагато більше ніж заплановані два дні. Перетинаючи Канаду на мотоциклі Бен знаходить нових друзів, багато переосмислює, згадує нездійснені мрії. А головне розуміє, що не можна знайти сенс свого життя, не навчившись спершу своє життя цінувати.



4.В диких умовах- американський драматичний роуд-муві режисера Шона Пенна. Вийшов на екрани в 2007 році. Сюжет фільму заснований на реальних подіях. Американський інститут кіномистецтва назвав фільм однією з десяти кращих картин 2007 року. Головну роль виконує Еміль Хірш. Фільм розповідає реальну історію Крістофера МакКендлесса, молодої людини із забезпеченої сім'ї, який, відкинувши матеріальні цінності сучасного суспільства, перерахував всі свої гроші на благодійність, а сам став волоцюгою .Протягом двох років під ім'ям Олександр Супербродяга він мандрував по США і Мексиці ,зустрічав різних людей, що змінили його життя, поки, нарешті, не опинився на Алясці ... Тут він зробив останній акт самозречення, оселившись в суворій пустинній місцевості в старому автобусі.



5.Торкаючись до пустоти- документальний фільм режисера Кевіна Макдональда, знятий за однойменним твором альпініста Джо Сімпсона. У 1985 році двоє молодих британських альпіністів Джо Сімпсон і Саймон Йейтс Зробили перше сходження в Перуанських Андах на вершину Сіула-Гранде. Після успішного сходження їм, в умовах погіршення погоди, мав бути важкий спуск, під час якого Джо зламав ногу. Протягом тривалого часу Саймон спускав свого травмованого партнера вниз. В результаті Джо з великої висоти впав на льодовик, а Саймон, спустившись до місця падіння одного, після безуспішних пошуків товариша, в результаті, вирішив що той загинув, і спустився в базовий табір. Джо, однак, залишився живий - він впав в тріщину в льодовику, його падіння Замортизований сніговий міст. Важко травмований, в результаті він зміг з неї вибратися і самостійно спуститися вниз. Фільм знятий за спогадами учасників сходження з художньої реставрацією подій, що відбулися. Реставрація сходження за участю акторів була знята в Альпах.


Інформацію підготувала учениця 8-го класу- Мотуз Ірина

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації

© Всі права захищені 2023
Офіційний блог вчителя географії - Пічкура Б.А.