Вітаю Вас на своєму блозі. Буду радий Вам допомогти. Будь у русі, не зупиняйся, твори, пізнавай, подорожуй!Geography is too important to be left to geographers

четвер, 9 квітня 2020 р.

Незвичайні "хвилясті" хмари




Американський "мисливець за ураганами" представив світу приголомшливе timelapse відео рідкісних хмар - Undulatus asperatus.

    Undulatus asperatus означає "хвилясто-горбистий", цей тип хмар був занесений офіційно в "Міжнародний атлас хмар" як окремий вид всього лише 11 років тому. У них дуже незвичайний і грізний вигляд: вони пересуваються по небу як величезні океанські хвилі. Ці хмари не є ознакою грози або урагану. Темний колір і структура хмар говорять про високий вміст в них вологи.

   Останній раз це фантастичне явище пощастило побачити жителям міста Лінкольн в штаті Небраска, 7 липня 2014 року. А тим кому не вдалося споглядати таку красу, рекомендуємо переглянути timelapse video. Автор відео Mike Olbinski -  як кажуть, опинився в потрібний час у потрібному місці і зміг зняти всю цю красу. Спосіб утворення Undulatus asperatus прирівнюють до лентикулярних хмар, що виникають під впливом потужних горизонтальних потоків повітря, які призводить до появи гребенів і хвиль на хмарах.

Джерело: https://meteoprog.ua/ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації

© Всі права захищені 2023
Офіційний блог вчителя географії - Пічкура Б.А.